In deze nieuwsbrief willen we 4 punten aanhalen :

Rendementen 2018

De rendementen van 2018 zullen stilaan beginnen binnen lopen. Je kan deze steeds raadplegen via onze website onder de knoppen ” rendementen 2018 ” en “ rendementen historiek “.

Luxemburgse polissen in belastingaangifte

De maatschappij NELL heeft ons er nog eens attent op gemaakt dat indien je een Luxemburgse verzekeringspolis hebt, je deze dient aan te geven via de belastingaangifte. Je dient het desbetreffende vakje aan te kruisen, evenals de namen van de verzekeringsnemers te vermelden en het land waar de polis werd geopend.

Pas op: doe je dit niet, riskeer je een administratieve boete!

Artikel 229/1 van het Wetboek op de Inkomsten belasting voorziet een administratieve boete van 50€ voor een eerste inbreuk, wegens het al dan niet vrijwillig ontduiken van belasting. Bij recidive is volgend barema van toepassing :

  • 2de inbreuk : 125 €
  • 3de inbreuk : 250 €
  • 4de inbreuk : 625 €
  • volgende inbreuken : 1.250 €

Actie Patronale Life 

Bij de maatschappij Patronale Life loopt er een actie tot 28/02/2019 voor de polissen Starfix en Secure 21. De basisrentes worden tijdelijk verhoogd voor stortingen vóór deze datum.

  • STARFIX : basisrente van 1,25 % ( vast voor 8 jaar ) i.p.v. 1 % + mogelijke bonus
  • SECURE 21 : basisrente van 0,25 % ( levenslang ) i.p.v. 0,05 % + mogelijke bonus

Storten kan vanaf 2.500 euro. Op iedere storting is er 2 % taks verschuldigd evenals de forfaitaire kost van 50 euro. Geen instapkosten makelaar.

Bij interesse of vragen, aarzel niet om ons te contacteren ( essentiële informatiedocument verkrijgbaar op eenvoudig verzoek )

Update koers NELL obligatiefondsen

In onze vorige mail hadden we het over een opportuniteit om te beleggen in enkele obligatiefondsen.

We hebben de koersen met de netto rendementsperspectieven geüpdatet. Je kan deze raadplegen (of klik hier)  in ons vorig bericht.