Om een mogelijk hoger rendement te behalen, kan je de aankoop van fondsen spreiden in de tijd. Gezien de huidige situatie een mooie kans om hiermee te starten. Er komen waarschijnlijk nog volatiele tijden aan.

Door maandelijks te sparen via tak-23 fondsen, spreid je het instapmoment en alzo de gemiddelde aankoopprijs van de fondsen en kan je finaal een beter totaal rendement behalen, er is een ruime keuze aan fondsen binnen je beleggingsprofiel. Dit kan reeds vanaf 37,50 €/maand.

Indien er gekozen wordt om aan maandelijks sparen te doen via tak-23 fondsen, mogen er in principe wat dynamischer fondsen gekozen worden omdat er net ingespeeld wordt op grotere schommelingen om daar een voordeel uit te halen. Uiteraard wordt er hier ook nog steeds een gezonde mix aangeraden, in functie van je verlangens en behoeften.

Daarom kan het interessant zijn om via een maandelijks spaarplan in te stappen in dergelijke fondsen. Zo spreid je het instapmoment en kan je finaal een beter totaal rendement behalen. Ook zijn er gratis opties beschikbaar zoals gespreid investeren, een stop loss, automatisch herbeleggen en arbitreren binnen fondsen ( zo kan profiel ook nog aangepast worden : defensief, neutraal, dynamisch,… )

Je kan een eenmalig bedrag ( minimaal 10.000 euro ) beleggen en zo maandelijks gespreid instappen , maar er kan ook maandelijks gespaard worden vanaf 37,50 euro. Alles in functie van je wensen en behoeften.

Hierboven de grafieken van de beursindex euro stoxx 50 en de mazoutprijs. Deze lopen redelijk gelijk.

TIP : verwarm je met mazout ?

Dan is het een mooi moment om je tank te vullen aangezien de mazoutprijs enorm gedaald is.